BIM

BIM staat voor Bouwinformatiemodel. Het is een innovatieve en doorgedreven manier van samenwerken binnen bouwteams, waarbij een volledig gebouw, met alle mogelijke componenten, op voorhand vormgegeven wordt. Alle informatie die relevant is voor de constructie van een gebouw, tot in de kleinste details, bevindt zich in deze virtuele 3D-weergave.
over-ons-header
over-ons-header
Deze digitale bouwmodellen kunnen gebruikt worden om het project te ontwerpen en de uitvoering ervan virtueel voor te bereiden, voor de eigenlijke uitvoeringsfase. De verschillende betrokken partijen halen er de informatie uit die voor hen relevant is. Deze manier van werken maakt het mogelijk om te anticiperen op eventuele hindernissen tijdens het bouwproces. Heel wat problemen tijdens de bouw van een pand, die vroeger regelmatig opdoken, behoren daarmee tot het verleden. Resultaat: het bouwproces verloopt veel vlotter en sneller en onnodige kosten door vertragingen en extra werk worden vermeden.

DS Engineering is de laatste jaren uitgegroeid tot een BIM-specialist, met in-house ontwerpers die uiterst gedetailleerde en hoogstaande modellen realiseren.

realisaties

Bekijk hier enkele van onze meest recente realisaties.